Angelique Hoogmoed

Stories from Angelique Hoogmoed


Graag stel ik jullie voor aan drie zangeressen die ik stuk voor stuk enorm bewonder. Zij gaan ieder een spetterende tijd tegemoet. Grijp je kans om ze te aanschouwen:

Sharon Jones & the Dapkings
Give the people what they want
Daptone Records, V2 Benelux, 2014

At the back of beyond
Ntjam Rosie
Gentle Daze Records30 jaar worden heeft iets magisch. Drie jaar geleden maakte de band Sensual het album Trinta. Meerdere bandleden bereikten toen deze leeftijd. Ook Ntjam Rosie viert deze belangrijke mijlpaal, nota bene op haar verjaardag, met een nieuw album. Door de hulp van Voordekunst.nl in te schakelen heeft zij haar nieuwe plaat middels crowdfunding kunnen financieren. Een gouden vondst, want Ntjam heeft 112% weten te collecteren. Met crowdfunding kreeg zij de kans om, op een dankbare manier, echt contact met haar eigen publiek te maken.

Sabrina Starke, Lean on me, the songs of Bill Withers.8Ball, Tone Entertainment B.V. 2013

Hoe geweldig is het wanneer de chef- dirigent en artistiek leider van het Metropole Orkest, meervoudig Grammy-winnaar Vince Mendoza,  je uitnodigt om een eerbetoon aan één van je grote helden te brengen? Het feit dat Sabrina Starke dit niet van de daken schreeuwt, zegt al heel veel over haar bescheidenheid. Als klein meisje hoorde zij Aint No Sunshine en vond het mooi.

CLING
VANZANDEN
BUMA/STEMRA © 2012 VANZANDEN


Josje van Zanden (vocals, cajon, percussion, piano) Frank de Louw (guitar, backing vocals) Manfred Wijker (double bass, backing vocals) Olaf Hoeks (tenor saxophone) Leon van Mil (baritone saxophone) Marc Klaassen (piano, hammond organ) George Pancras (trumpet) Bob Dros (drums)


Na het beluisteren van de eerste cd van deze band bekruipt mij een licht gevoel van paniek. Dit soort muziek komt niet voor in mijn genreboekje. Dan maar de uitdaging aangaan. Het eerste dat direct opvalt, is de oprechte sound. Een unieke melange van jazzy, soulful en soft funky/rocky zelfgeschreven nummers. Ik besluit luistersessies in te plannen, vooral ’s nachts in het donker.